BELLHEIM br 170 cm 1999

Baloubet du Rouet - Libero H - Zeoliet

Bellheim är en son till en flerfaldige World Cup vinnaren Baloubet du Rouet/ Rodrigo Pessoa där de inte mindre än tre gånger stod som segrare i WC finalen och i Athen vann ekipaget ett OS Guld.

Baloubet du Rouet var länge rankad som världens bästa förvärvade av sporthästar då han ledde världsrankingen under flera år och är fortfarande rankad som femma 2015 baserat på avkommornas resultat.

Modern Fundiella som har World Cup segraren Libero H som far har lämnat sex syskon till Bellheim som gått i sporten där  Davina som går 1.60 hoppning

Mormors mor har avkomman Rocky i 1.50 och ur stostammen kommer 1.60 hästarna Poertwa och Owen.

Bellheim gjorde sitt 70 dagars test i Nustadt Dosse och blev där andra bästa hopphingst med ett index på 130.71 och som fem och sexåring vann han kval till Bundeschampionat för att sedan tävla upp till 1.55 hoppning med med 37 vinster och placeringar i svårklass. Bellheim har endast två avkommor, båda går 1.40 hoppning.

Bellheim är en ädel hingst som mäter 171 cm i manken, har ett mycket bra temperament och ridbar på hinder med sin goda galopp kvalitet och kapacitet.

2015 betäckte han ett trettiotal ston med mycket bra dräktighetsresultat både på stationen samt på skick.

Han är godkänd i Oldenburg och AES samt på ettsto licens i SWB


Bellheim är bärare avWFFS